Gerincferdülés

A hátgerinc a test egyik legfontosabb része. Nemcsak azért, mert védelmezi a gerincvelőt, hanem azért is, mert

ez adja az egész test tartását, biztosítja az egyenes tartást és a hajlékonyságot.
A hátgerincnek természetes „S alakú” görbülete van, ami oldalnézetben látható.
Normális esetben a gerinc hátulnézetben egyenes, de ha az „S alak” innen is látható, az a gerincferdülés tünete lehet. A gerincferdülésnek számos oka van.
Serdülőkorban a hirtelen növekedés okozhatja.
Felnőttkorban kiválthatja genetikai rendellenesség, lebénult, sérült izomzat vagy csontelváltozás. A gerincferdülés tünetei a súlyosságától függenek, ezt a normális görbülettől való eltérés fokával mérik.
Enyhe esetben a görbület legfeljebb 40 fokos, ezt olyan fizikai elváltozásból vehetjük észre, hogy az egyik csípő vagy váll magasabban van, mint a másik.
Súlyosabb esetben a görbület nagyobb 40 foknál, és olyan tünetek jelentkeznek, mint a fájdalom, a gyengeség, a zsibbadás, a mozgási nehézség és az emésztési problémák.
A legsúlyosabb esetben a görbület nagyobb 60 foknál, és a deformálódás érintheti a mellkast is, ami szív- és légzőszervi problémákhoz vezethet. Hosszútávon egyre erőteljesebb hátfájással, derékfájással párosul és súlyos gerincproblémák kialakulásához vezethet.
A csigolyák, porckorongok aszimmetrikusan terhelődnek és az egész vázrendszer statikai terhelése felborul.
Idővel jelentős kopások, meszesedések jönnek létre, mely a gerincsérv kialakulását jelentős mértékben elősegítheti, valamint csípő, térd és boka ízületi kopásokhoz vezet.

Gerincferdülés

A speciális gyógy-gerincmasszázs módszerrel a gerincferdülések jelentős mértékben csökkenthetők! Rendszeres kezelésekkel a szövődmény kialakulása csökkenthető!